Tekmo v Spodnji Šiški si bomo zapomnili po nerazumljivo dolgi intervenciji iz VAR sobe, Bravo pa je prišel do treh točk

Ljubljančani so bili danes boljši tekmec in se zasluženo veselili treh točk proti gostom iz Kidričevega.

Uredništvo
2. september 2023

Bravo
2 : 0
400 gledalcev
Sod.: Matej Jug

Aluminij
1 : 0
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2 : 0
 
Bravo: Matija Orbanić, Mark Španring, Nemanja Jakšić, Matija Kavčič, Maro Katinić, Nikola Janjić (od 76. Matic Ivanšek), Beno Selan, Jakoslav Stanković, Gal Puconja (od 83. Rok Maher), Gašper Trdin, Matej Poplatnik (od 83. Luka Štor).Aluminij: Samo Pridgar, Tin Martič, Gašper Jovan, Luka Koblar, Gašper Pečnik, Artem Bilyi (od 70. Gal Gorenak), Marko Brkljača (od 70. Daniel Skiba), Tomislav Jagić, Jakov Katuša (od 83. Žan Baskera), Bamba Susso, Sandro Jovanović (od 83. Mario Šubarić).

Bravo je danes skočil na 3. mesto lestvice Prve lige Telemach. (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Bravo je v 7. krogu Prve lige Telemach gostil Aluminij, gostje so tekmo začeli sanjsko. Že v 3. minuti je Tin Martić po kotu, v kazenskem prostoru Brava, skočil najvišje in z glavo zadel za 1:0. Toda oglasila se je VAR soba. Igralec Aluminija je nepravilno oviral vratarja Brava in zadetek je bil razveljavljen. Pregled situacije je trajal več kot 5 minut.

V 36. minuti pa gol, ki je obveljal. Janjić in Puconja sta kombinirala v kazenskem prostoru Aluminija, strel Janjića je gostujoči vratar še obranil, toda do odbitka je prišel Puconja, ki je žogo potisnil v mrežo in se veselil svojega prvega gola v sezoni – 1:0! To je bil tudi rezultat prvega dela, ni bilo veliko obetavnih priložnosti na eni ali drugi strani.

V nadaljevanju ni bilo pretirano zanimivo, je pa v 72. minuti Trdin presenetil z lepotico z razdalje in povišal na 2:0 za Bravo! Lepo si je kapetan Ljubljančanov pripravil prostor za strel na robu kazenskega prostora in se izkazal z dobrim udarcem. Deset minut kasneje je zapretil Jovan, Orbanič pa se je izkazal z odlično obrambo.

Aluminij danes ni prikazal nič posebnega, Šiškarji so se zasluženo veselili zmage in novih treh točk. V osmem krogu bo Bravo gostoval pri Muri, Aluminij pa bo v Šumi gostil ranjeno Rogaško

 

Standings provided by Sofascore