Ten Hag je analiziral Angleže na tekmi s Srbijo: 'Zelo so pasivni, selektor Southgate s tem veliko tvega'

Trener Manchester Uniteda za Nizozemsko opravlja analize na Euru 2024, včeraj je spremljal tudi obračun med Anglijo in Srbijo.

Uredništvo
17. junij 2024

Erik Ten Hag (Foto: Getty Images)

Sinočnji obračun Srbije in Anglije je bil precej specifičen in moč ga je analizirati na različne načine. Anglija je lahko zadovoljna, da je osvojila tri točke in turnir začela z zmago. Po drugi strani pa trije levi niso bili pretirano dobri v fazi napada. Srbija je ostala brez točk, po drugi strani pa zvezdniški Angliji ni dovolila veliko priložnosti, kar je dobro.

Srbi bodo morali prve točke na Euru 2024 iskati na tekmi s Slovenijo, igrali bodo pod pritiskom, saj si kiksa ne smejo privoščiti. Angleže čakajo neugodni Danci, toda tudi v primeru slabega rezultata ne bodo delali panike, v zadnjem krogu jih čaka Slovenija.

Bodo pa morali proti Dancem zaigrati bolj pogumno, če bodo želeli vknjižiti drugo zmago. S tem se strinja tudi Nizozemec Erik Ten Hag.

"Anglija je proti Srbiji igrala zelo pasivno ... takšna je vizija selektorja Garetha Southgata. Anglija povede z 1:0, on pa potem zelo veliko tvega s tem, ko želi z menjavami ekipo narediti bolj kompaktno. V zadnjih minutah se Anglija zanaša na momente, na posameznike," meni trener Manchester Uniteda, ki za Nizozemsko analizira Euro 2024.

Anglija in Danska se bosta pomerili v četrtek, takrat bosta igrali tudi Slovenija in Srbija.