Ten Hag pred finalom sporoča: 'V nedeljo grem na dopust, tudi v novi sezoni bom vodil Manchester United'

Nizozemski trener trdi, da ima podporo kluba kljub temu, da je za Unitedom njihova najslabša sezona v zgodovini Premier League.

Uredništvo
25. maj 2024

Erik Ten Hag (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Manchester United ima za seboj katastrofalno sezono. Pravzaprav tako nizko v Premier League sploh še nikoli ni končal (8. mesto). Nocoj ga čaka finale FA pokala. Pomeril se bo z mestnim rivalom Manchester Cityjem, ki je nesporni favorit za novo lovoriko. Trener Uniteda Erik Ten Hag je že celo sezono pod plazom kritik, toda samovoljno ne bo odstopil.

Nizozemec je v zadnjem intervjuju namignil, da bo tudi v prihodnji sezoni vodil Manchester United. Sestanek po finalu? Ni potrebe, je zatrdil.

"Ni potrebe, sestanke smo že imeli in v nedeljo se odpravljam na dopust. Sem dobil kakšna zagotovila? Niti to trenutno ni potrebno, z delom bomo nadaljevali tudi v novi sezoni," je povedal 54-letnik in s tem kar nekoliko presenetil britanske medije.

Rdeči vragi so sredi sezone dobili novega delnega lastnika, milijarderja Jima Ratcliffa, ki bo zelo vpet v gradnjo ekipe in zanimivo bo pospremiti, kako se bo lotil projekta, ki bo zahteval veliko pozornosti na vseh straneh. Klub ima težave z rezultati, s podobo ekipe na zelenici, s slabim kadrovanjem in s kultnim stadionom Old Trafford, ki potrebuje obnovo.

Vse torej kaže na to, da bo Ten Hag vendarle 'preživel' obupno sezono in dobil še eno priložnost, da se izkaže v Premier League.