Težave za selektorja Dalića in Hrvaško: Mesec pred odhodom na EURO se je poškodoval zvezdnik iz Serie A

Telo ni več zdržalo. Dlje časa je reprezentant Hrvaške igral s pomočjo protibolečinskih sredstev, včeraj pa je postalo jasno, da tako ne gre več naprej.

Uredništvo
4. maj 2024

Nikola Vlasić (Foto: Getty Images)

Torino je včeraj remiziral proti Bologni (0:0). Obe ekipi sta sicer ciljali na zmago, Torino je v teoriji še vedno v igri za uvrstitev v evropske pokale, Bologna pa je presenečenje sezone in se z Romo bori za četrto mesto v Serie A. V smislu ciljev je lahko Torino s točko manj zadovoljen od svojega nasprotnika. Za nameček se je poškodoval Nikola Vlasić.

Hrvaški zvezdnik je izredno pomemben član ekipe Torina, nanj pa računajo tudi v reprezentanci Hrvaške, saj je EURO že pred vrati.

Vlasić je za kockaste zbral že 55 nastopov, prispeval je osem golov in tri asistence. V kvalifikacijah za EURO je odigral devet tekem, bil je pomemben član zasedbe selektorja Zlatka Dalića, ki bo stiskal pesti, da bi 26-letnik lahko nastopil na velikem turnirju.

"Nikola Vlasić je odličen primer pravega bojevnika. Že dva meseca trpi in igra s hudimi bolečinami v predponi, toda kljub temu se nikoli ne preda. Danes je bila bolečina prehuda, moral se je ustaviti. Rad bi se mu zahvalil za vse, kar počne za našo ekipo," je povedal trener Torina Ivan Jurić.

Vlasić je kljub težavam s poškodbo odigral kar zadnjih osem obračunov Torina, praktično je nepogrešljiv in za ekipo je njegova odsotnost hud udarec. Prav gotovo bi se njegova odsotnost poznala tudi selektorju Daliću, ki bo varovance že čez dober mesec dni odpeljal na evropsko prvenstvo. Hrvaška bo v skupini igrala proti Belgiji, Kanadi in Maroku.

Vlasić je v Torino prestopil lansko leto, pred tem je igral tudi za Hajduk, Everton, CSKA Moskvo in West Ham.