Težki časi: Man. United in Chelsea ne moreta aktivirati klavzule, ker velja samo za klube v ligi prvakov

Še pred nekaj leti se je takšen scenarij zdel kot znanstvena fantastika, trenutno pa je stanje takšno, da sta oba velikana obtičala na sredini lestvice Premier League.

Uredništvo
13. junij 2024

Michael Olise v sezoni 2024/25: 19 nastopov, 10 golov in 6 asistenc. (Foto: Getty Images)

Ni skrivnost, da se Chelsea in Manchester United zanimata za spretnega Michaela Oliseja, ki blesti pri Crystal Palacu in se ga že dlje časa povezuje s prestopom v konkurenčnejšo sredino. Signali pa kažejo na to, da posla ne bo lahko izpeljati. Olise ima v pogodbi sicer vstavljeno odkupno klavzulo v višini med 65 in 70 milijonov evrov. Kje tiči težava?

Več virov v Angliji danes poroča, da ta klavzula dejansko velja samo za klube, ki bodo v sezoni 2024/25 nastopili tudi v elitni ligi prvakov.

Manchester United in Chelsea med takšne seveda ne sodita, za seboj imata slabi sezoni v Premier League in očitno se bosta morala pogajati s Crystal Palacom, če bosta želela odkupiti Oliseja. To pa bo Palace postavilo v odličen pogajalski položaj.

Zanimivo bo pospremiti razplet situacije oz. če poročanja britanskih novinarjev glede klavzule držijo. Bržkone bo postalo jasno že kmalu.