Težko bi se začelo slabše: Damjan Bohar se je vrnil na Poljsko, zdaj pa je bil premeščen v mladinsko ekipo

Slovenski krilni napadalec je bil zaradi disciplinske težave premeščen iz prve ekipe poljskega prvoligaša Zagłębie iz Lubina, zdaj bo moral trenirati in igrati z mladinci.

Uredništvo
6. avgust 2022, 8:17

Boharjeva situacija na Poljskem se zapleta že po prvih treh krogih nove sezone. (Foto: pigac.si)

Damjan Bohar je to poletje zapustil hrvaški Osijek in se pridružil poljskemu klubu Zagłębie iz Lubina, kjer je sicer nastopal tudi že pred prestopom na Hrvaško. Povratek v znano okolje pa se 30-letniku še zdaleč ni izšel po pričakovanjih. Za svoj nov klub je po povratku zbral en nastop, na zadnjih dveh tekmah pa ni nastopil. Klub se je odločil, da ga pošlje v drugo ekipo, kjer bi Bohar delal na telesni pripravljenosti.  
 
Zapletlo se je, ker je Damjan Bohar zavrnil možnost nastopa za drugo ekipo in si posledično zdaj nakopal precejšnje težave. Nekdanji nogometaš Mure in Maribora je bil kaznovan s finančno globo, poleg tega pa ga je klub zdaj za nedoločen čas prestavil v B ekipo.  
 
Damjan Bohar se je v svojem prvem obdobju na Poljskem zelo dobro znašel, zbral je 81 nastopov in prispeval 28 zadetkov ter 14 asistenc. Njegova druga avantura v Lubinu pa se očitno spreminja v pravo nočno moro za nogometaša, ki je doslej zbral 16 nastopov za člansko reprezentanco Slovenije in se pred dvema letoma veselil tudi zadetka proti reprezentanci Moldavije.  
 
Kaj to pomeni za Boharjevo prihodnost še ni znano, bo pa bržčas veliko presenečenje, če bo tudi po poletju še vedno član kluba iz Lubina.