Težko obdobje: Slovenski trener Luka Elsner je z Le Havrom vpisal tretji zaporedni poraz v Ligue 1

Le Havre je prešnji mesec pridno presenečal med francosko elito, v tekočem mesecu pa mu nič ne gre po načrtih in posledično nevarno pada na lestvici Ligue 1.

Uredništvo
25. februar 2024

Luka Elsner (Foto: uradna spletna stran kluba)

Januar je bil za francoski Le Havre zelo uspešen mesec v rezultatskem smislu, februarja pa je slika obratna in četa trenerja Luke Elsnerja je v tekočem mesecu vknjižila štiri poraze ter dva remija. Danes je bil z 2:1 boljši Reims, ki je do zmage prišel v zelo dramatičnem slogu; z enajstmetrovko v sedmi minuti dodatka po izteku devetdesete minute.

Heroj v vrstah gostov je bil Mohamed Daramy, ki je v 64. minuti najprej zadel za vodstvo z 1:0, preden je izenačil Aboulaye Toure v 74. minuti.

V naslednjem krogu bo Le Havre gostoval pri senzaciji tekoče sezone, pri drugouvrščenem Brestu. Sledila pa bo serija tekem, ki so na papirju nekoliko lažje in to bo obdobje, ki bo bržkone ključno vplivalo tudi na končno uvrstitev Le Havra na lestvici Ligue 1.

Cilj Le Havreja je obstanek med francosko elito. Po slabi seriji je zdaj padel na 14. mesto in ima le še dve točki prednosti pred cono izpada.


Standings provided by Sofascore