Thomas Tuchel bi nakupoval pri Manchester Cityju, všeč sta mu dva nogometaša

Očitno se pri Chelseaju pripravljajo na to, da bodo tudi uradno pričeli s premiki na poletni prestopni tržnici, želja trenerja sta dva nogometaša aktualnih prvakov.

Uredništvo
19. junij 2022, 11:42

Ima Chelsea realne možnosti, da na Stamford Bridge pripelje dva člana aktualnih prvakov? (Foto: uradna spletna stran kluba)

Na daleč se morda zdi, da londonski velikan Chelsea zaradi menjave lastništva, in posledično tudi nekaterih kadrovnikov v klubu, trenutni še ni tako dejaven na poletni prestopni tržnici, kot pa nekateri drugi evropski velikani. Toda temu seveda še zdaleč ni tako. V ozadju se namreč kuha marsikaj, Chelsea ima precej dolg seznam potencialnih tarč pred novo tekmovalno sezono. Dembele zdaj pri tem ne kotira več tako visoko.  
 
Precej bolj naj bi se nemški strokovnjak Thomas Tuchel navduševal nad idejo, da bi na Stamford Bridge pripeljal odličnega angleškega krilnega napadalca Raheema Sterlinga. Zagledal se je tudi v vsestranskega branilca Nathana Akeja, ki je sicer v preteklosti že nastopal za Chelsea. Poleg omenjenih članov Manchester Cityja, je visoko na seznamu želja v Londonu tudi francoski branilec Jules Koundé iz španske Seville.  
 
Doslej je bil Chelsea še najbolj aktiven v smislu odhodov. Klub so že zapustili Antonio Rüdiger (Real Madrid), Jake Clarke-Salter (QPR), Andreas Christensen (prost/na poti v Barcelono), Danny Drinkwater (prost nogometaš) in Charly Musonda (prost nogometaš). Po posoji je klub zapustil tudi španski vezist Saúl Ñíguez, ki se na otoku ni izkazal in Chelsea njegove pogodbe ne bo odkupil od Atletico Madrida.