Thomas Tuchel je v njegovi najslabši sezoni v eliti postal član nove elite: Le Jose Mourinho se je z več različnimi klubi uvrstil v polfinale lige prvakov

Trener Bayerna Iz Munchna Thomas Tuchel je postal šele četrti trener v zgodovini, ki se je s tremi različnimi ekipami uvrstil v polfinale lige prvakov.

Uredništvo
18. april 2024

Thomas Tuchel (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Thomas Tuchel je zaradi neuspeha v Bundesligi že pred meseci naznanil slovo od Bayerna, kar pa zanj vendarle ni bil popoln poraz. V klubu so namreč sprejeli odločitev, da bo Tuchel ne glede na vse težave sezono sklenil do konca, s tem pa je tudi dobil priložnost, da vtis popravi vsaj v tekmovanju, v katerem je pravi ekspert – ligi prvakov.

Tuchel je že leta 2021 Chelsea v nasprotju s pričakovanju in proti valu pripeljal do naslova evropskega prvaka, glede na izredno labilno formo Bayerna v nemškem prvenstvu pa najbrž ni bilo prav veliko takšnih, ki bi bavarskega velikana videli v polfinalu lige prvakov. Bayern je na kolena spravil Arsenal, ki sicer v ligi prvakov ne velja za težkokategornika, a ga je na račun odlične sezone v Premier League marsikdo videl kot tihega favorita tekmovanja.

Tuchlu je včeraj uspel še en velik met, saj je postal šele četrti trener v zgodovini lige prvakov, ki se je v polfinale uvrstil s tremi različnimi ekipami. To mu je uspelo s PSG, Chelseajem in Bayernom , poleg njega pa je to uspelo še Pepu Guardioli (Barcelona, Bayern, Man City) in Carlu Ancelottiju (Real Madrid, Milan, Juventus).

Večkrat je to uspelo le Joseju Mourinhu, ki se je v polfinale uvrstil celo s štirimi različnimi ekipami – Portom, Interjem, Realom iz Madrida in Chelseajem.