Thomas Tuchel se je zagledal v igralca Borussie Dortmund, Bayern bi lahko okrepil kot prost nogometaš

Bo Bayern zopet skakal v zelje svojemu največjemu rivalu v Bundesligi? Morda. V primeru, da bo do tega prišlo, pa tokrat navijačev rumeno-črtnih ne bo preveč bolelo – branilec tako ali tako odhaja.

Uredništvo
4. junij 2023

Kdo bo dobil bitko za podpis pogodbe s cenjenim napadalno usmerjenim bočnim branilcem? (Foto: Getty Images)

Raphaël Guerreiro bo uradno ob koncu meseca zapustil Borussio Dortmund, tedaj se mu izteče pogodba. Vsestranski bočni branilec, po potrebi tudi vezist, je v iskanju novega izziva in morda ga bo že hitro našel kar pri aktualnih prvakih nemške Bundeslige. Za izkušenega Portugalca se je menda ogrel tudi Bayern München, Guerreiro ima oboževalca v trenerju Tuchlu. Bavarski velikan ni edini, ki kaže interes za 29-letnika.  

Tudi španski Atletico Madrid je konkretno v igri za podpis pogodbe z nekdanjim članom Caena in Lorienta, ki je svojo nogometno pot sicer začel v sloviti mladinski akademiji kluba Clairefontaine. Za Dortmund pa je nastopal od leta 2016 dalje, Lorient je s prodajo takrat zaslužil 12 milijonov evrov, Guerreiro je za BVB skupno zbral 224 nastopov, prispeval je kar 40 golov in 50 asistenc. Lepa statistika za branilca.