To je danes Manchester United: Mestni rival ga je povsem razbil s hat-trickoma dveh igralcev

Kakšna blamaža za rdečo stran Manchestra. City se je s četo Erika Ten Haga v prvem polčasu poigraval kot za šalo in svoje mestne rivale domov poslal s polno mrežo.

Uredništvo
2. oktober 2022, 4:37

Manchester City je svoje mestne rivale v prvem polčasu razbil na prafaktorje. (Foto: Getty Images)

Današnji derbi za Manchester bi se težko lahko slabše začel za varovance Erika Ten Haga. City je namreč že v 8. minuti srečanja povedel. Akcijo na robu kazenskega prostora je začel Joao Cancelo, ki je zaposlil Bernarda Silvo na levi strani, ta pa je oddal zelo lepo podajo za mladega Phila Fodena. Angleški dragulj je s svojo levico dosegel lep zadetek in domače občinstvo poslal v zgodnji delirij. 
 
Naslednji se je zadetka veselil Erling Haaland. Tekla je 34. minuta, ko je kot izvedel Kevin de Bruyne, Haaland pa je v kazenskem prostoru Uniteda skočil najvišje in dosegel svoj 12. gol v aktualni sezoni. Le nekaj minut kasneje je norveški napadalec zabil še drugič. To pot se je izkazal na oddaljenejši vratnici, kjer je v zadetek zopet pretvoril predložek odličnega Belgijca Kevina De Bruyna. 
 
Še pred iztekom prvega polčasa so domačini povedli s 4:0. Svoj drugi zadetek na tekmi je dosegel še Phil Foden. Akcijo je začel De Bruyne, ki je žogo oddal Erlingu Haalandu, ta pa se je izkazal s kirurško natančnim predložkom in Foden je brez večjih težav rezultat še povišal. Sanjski prvi polčas za četo trenerja Pepa Guardiole. V nadaljevanju se situacija za nogometaše Manchester Uniteda ni izboljšala. 
 
Rdeči vragi so sicer zmanjšali zaostanek v 56. minuti, ko je z roba kazenskega prostora zelo lepo streljal brazilski krilni napadalec Antony, toda že kmalu po tem je neuničljivi Haaland zabil še enkrat in se veselil hattricka na proti mestnim rivalom. Tokrat je z roba kazenskega prostora lepo podal bočni branilec Gomez, Haaland pa je v sredini brez težav zabil za 5:1. Potem pa je hattrick dosegel še vroči Foden. 
 
V 84. minuti je na 6:2 znižal francoski napadalec Anthony Martial, ki je bil prvi pri odbitku vratarja domače ekipe in žogo z glavo potisnil v mrežo. Sledila je še enajstmetrovka za United v zadnji minuti rednega dela. Na belo točko si je žogo postavil Martial in zaostanek prepolovil na končnih 6:3.
 
Standings provided by SofaScore