To je najbolje, kar trenutno premore Brazilija: Casemiro prečrtan za Copa Americo, vpoklican je Endrick

Brazilski selektor Dorival Junior je pohitel in hitro naznanil seznam igralcev, ki bodo na prvenstvu Copa America branili barve Brazilije.

Uredništvo
11. maj 2024

Dorival (Foto: Getty Images)

Brazilski selektor Dorival Junior je naznanil imena 23 igralcev, ki bodo branili barve selecaa na prihajajočem prvenstvu Copa America, ki bo to poletje potekalo v Združenih državah Amerike.

To je bil prvi pomemben reprezentančni seznam, odkar je bil Dorival imenovan kot stalni selektor brazilske reprezentance, že hiter pregled skozi imena izbrancev pa hitro daje vedeti, da se brazilska reprezentanca prenavlja.

Dorival je po slabi sezoni zunaj izbrane vrste pustil 32-letnega Casemira, ki je po prestopu iz madridskega Reala v Manchester United močno nazadoval, prezrl pa je tudi napadalca Tottenhama Richarlisona, napadalca Arsenala Gabriela Jesusa in veterana Thiaga Silvo. Pričakovano bo odsoten tudi poškodovani Neymar.

Na seznamu je komaj 17-letni zvezdnik Palmeirasa Endrick, mladi val pa predstavljata tudi odkritji sezone iz španske Girone Yan Couto in Savinho.

- Postava brazilske reprezentance na Copa Americi:

Vratarji: Alisson (Liverpool), Bento (Athletico PR), Ederson (Manchester City)

Branilci: Beraldo (PSG), Militao (Real Madrid), Gabriel (Arsenal), Marquinhos (PSG), Danilo (Juventus), Couto (Girona), Arama (Athletico MG), Wendell (Porto)

Vezisti: Pereira (Fulham), Guimaraes (Newcastle), Luiz (Aston Villa), Gomes (Wolves), Paqueta (West Ham)

Napadalci: Endrick (Palmeiras), Evanilson (Porto), Martinelli (Arsenal), Raphinha (Barcelona), Rodrygo (Real Madrid), Savinho (Girona), Vinicius Jr (Real Madrid)