To je prva liga sponzorskih pogodb: Je mogoče, da bo Vinicius Junior za nošenje kopačk dobil več denarja kot Lionel Messi?

Vinicius Junior ima številčno ekipo ljudi, ki skrbi za njegove posle. Po analizi je družba ugotovila, da je Brazilec preslabo plačan.

Uredništvo
4. februar 2023, 3:14

Vinicius Junior (Foto: Uradni FB/TW/IG profil igralca)

Vinicius Junior je od svetovnega prvenstva v Katarju naprej brez sponzorske pogodbe za nošenje in oglaševanje kopačk. S podjetjem Nike je Brazilec, nezadovoljen s statusom pri omenjenem ameriškem velikanu, prekinil sodelovanje. Pogodbo je sicer imel sklenjeno do leta 2028, toda prepričan je bil, da bi kot trofejni igralec madridskega Reala in brazilski reprezentant moral dobiti več. 

Viniciusovi svetovalci so prepričani, da je napadalec zgradil dovolj močno blagovno znamko, da lahko razmišlja o boljših pogojih, ki jih lahko ponudijo konkurenčna podjetja. In res, po poročanju Marce sta v pripravljenosti Puma in adidas.

Vinicius Junior cilja na pogodbo, podobno Neymarjevi. Brazilec od Pume prejema kar 25 milijonov evrov letno! Več kot Lionel Messi (19 milijonov evrov) od adidasa in več kot Kylian Mbappe ter Cristiano Ronaldo od podjetja Nike (18 oziroma 14 milijonov evrov).

Vinicius Junior trenutno sodeluje z devetimi podjetji, ki ob nogometnih tekmah v dresih Reala in Brazilije, s pridom izkoriščajo tudi že 29 milijonsko publiko na igralčevem Instagram profilu.