Tokrat ni Matjaž Kek: Hajduk išče trenerja in pogleduje v Maribor

Splitski Hajduk po zamenjavi predsednika išče novega športnega direktorja, pa tudi novega trenerja. Germanijak poroča o dveh kandidatih za novega trenerja.

Uredništvo
30. april 2024

(Foto: //)

Hrvaški portal germanijak.hr danes poroča o želijo uprave Hajduka, da bi novi športni direktor kluba postal Alen Bokšić. Hajduk, ki ima novega predsednika (to je postal Ivan Bilić), računa na to, da bodo pripadnost in emocije do Hajduka Bokšića vrnili na Poljud. Prvi kandidat za novega športnega direktorja Hajduka je bil sicer Goran Vučević, ki pa na povratek v Split ni pristal. V kolikor Hajduk ne bo našel primernega kandidata, se lahko zgodi, da bo na direktorski funkciji ostal kar Mindaugas Nikoličius.

Isti medij pa omenja tudi dva kandidata za novega trenerja. Gre sicer zgolj za idejo, ki zadeva Gorana Tomića in Anteja Šimundžo!

Tomić, trenutno trener Al Bataeha v ZAE, je v preteklosti vodil Rijeko, po rodu pa je Dalmatinec (iz Šibenika). Šimundža ima pogodbo z Mariborom, v njegovem primeru pa nekaj vprašajev vendarle obstaja, kajti v Mariboru se obetajo spremembe, saj naj bi kot investitor v klub vstopil Acun Ilicali. Če bo Turek dejansko prevzel vodenje Maribora, bo zanimivo videti, če bo Šimundžo zadržal na trenerski poziciji.