Tolić je prekinil pogodbo z Dinamom, selitev v nov klub je zdaj le še stvar formalnosti

Eden najboljših nogometašev Maribora v prejšnji sezoni Marko Tolić je od danes naprej prost igralec. Z Dinamom je prekinil pogodbo, njegov naslednji klub je že znan.

Uredništvo
22. junij 2023

Marko Tolić (Foto: pigac.si)

Hrvaški vezist Marko Tolić se je po koncu sezone najprej pojavljal v govoricah, da bi lahko predstavljal del posla ob prestopu Žana Vipotnika iz Maribora v Dinamo, tudi kasneje pa so v mariborskem taboru ob vsaki priložnosti ponavljali, da Tolić še ni izgubljen ter da se bodo do zadnjega trudili, da bi ostal v  klubu.

Pred dnevi je postalo jasno, da v Dinamu iz Zagreba nanj ne računajo več, saj se ni pojavil na prvem zboru ekipe ob pričetku priprav, zdaj pa je njegova pot v Zagrebu zavila v novo smer, saj je Tolić z Dinamom sporazumno prekinil pogodbo in ima tako povsem proste roke pri izbiri novega kluba.

"V zadnjih treh letih sem tukaj uresničil velik del svojih sanj in te spomini bodo nekemu zagrebškemu fantu ostali vtisnjeni do konca življenja," je v poslovilnem sporočilu na Instagramu zapisal 26-letni ofenzivni vezist, ki je v minuli sezoni v majici Maribora dosegel 11 zadetkov in prispeval še 15 asistenc.

Tolić bo po napovedih hrvaških medijev kariero nadaljeval pri Slovanu iz Bratislave.