Matic Črnic in Tomislav Tomić pred povratno tekmo s Spartakon

Tomić: Na polno, ampak gola ne smemo dobiti

Dvoboj med Olimpijo in Spartakom še ni odločen, sta prepričana člana prve enajsterice Tomislav Tomić in Matic Črnic. Recept za uspeh je jasen - žoga v mreži Slovakov in ničla Aljaža Ivačiča.

Klemen Kos
28. avgust 2018, 12:32

Foto: nkolimpija.si

Prvenstvena zmaga v Domžalah je vlila kar nekaj sveže samozavesti v igralce Olimpije in tudi v novega, a hkrati tudi le začasnega trenerja Safeta Hadžića. Ljubljančani so pokazali precej boljšo igro kot na zadnjih tekmah, zato zdaj tudi lažje upajo na preobrat na povratni tekmi playoffa za ligo Europa proti Spartaku iz Trnave. Zaostanek dveh golov s prve domače tekme je visok, a ga ni nemogoče nadoknaditi. Matic Črnic, ki se po suspenzu vrača v moštvo, je prepričan, da z agresivnim pristopom Olimpiji lahko uspe.

"Po zmagi v Domžalah je motivacija v ekipi narasla, vzdušje je super. Na Slovaško gremo po preobrat. V Domžalah smo igrali tako, kakor bi morali igrati na vsaki tekmi. Zbirati moramo točke, ker že zaostajamo. Z novim trenerjem smo spremenili postavitev. Biti moramo še bolj agresivni. Vemo, da imamo velik zaostanek, ampak če so oni zadeli dvakrat, zakaj ne bi mi trikrat?"

Menjave trenerjev, Olimpija bo prihodnji teden dobila že četrtega to sezono, na igralce vplivajo, priznava Črnic. Sam se trudi, da bi dvignil svojo formo in sčasoma dočakal tudi zadetek. 

"Igralci se skušamo, kolikor je to le možno, osredotočiti na igrišče. Dogajanje v klubskih prostorih ni naša stvar. Trudim se po najboljših močeh. Ko bo šla notri, bo šla. Tukaj sem, da pomagam ekipi, gol niti ni tako zelo pomemben."

V Trnavo gremo samozavestni
Najbolj stabilen del Olimpijine zvezne vrste je Tomislav Tomić. Borbeni in neutrudni nogometaš iz BiH poudarja, da je zmaga proti Domžalam zelo pomembna pred gostovanjem v Trnavi. 

"Na srečo smo proti Domžalam igrali dobro po dveh slabih tekmah proti Mariboru in Spartaku. Ta zmaga je pomembna, sploh, ker smo dobro igrali. Zdaj gremo samozavestni v Trnavo. Čaka nas težka tekma, ampak nič še ni izgubljeno. Še vedno lahko napredujemo. Vsak morebitni doseženi gol lahko pomeni, da bo napeto vse do konca."

Načrt Olimpije je jasen - Zmaji potrebujejo gol, dva gola, tudi kakšnega več, nikakor pa gola ne smejo prejeti.

"Od prve minute moramo zaigrati na polno, ampak paziti moramo, da ne dobimo gola. Če ga recimo zabijemo v 70. minuti, nam ostane še 20 minut, dosežemo še enega in izvlečemo podaljške. Možnosti so še, samo pravi moramo biti."