Toni Kroos: Srčno upam, da bo kdo na Nogometni zvezi Nemčije uspel prepričati Jurgena Kloppa

Zvezdnik Real Madrida je velik oboževalec Jürgena Kloppa. Želi si, da bi trener Liverpoola nekoč prevzel še nemško izbrano vrsto, ali pa drugo funkcijo na DFB.

Uredništvo
31. januar 2024

Toni Kroos in Jürgen Klopp (Foto: Getty Images)

Toni Kroos je v nemškem podcastu, ki ga vodi skupaj s svojim bratom Felixom, poslal zelo jasno sporočilo Nogometni zvezi Nemčije (DFB). Veteranski vezist in zvezdnik Real Madrida si želi, da bi se Jürgen Klopp vključil v nemško reprezentanco oz. v nemški nogomet. Če si ne želi biti selektor, bi mu Toni Kroos hitro našel kakšno drugo pomembno funkcijo znotraj nemškega nogometa.

Klopp je nedavno sporočil, da bo s koncem tekoče sezone zapustil Liverpool in si vzel čas za počitek, to pa je sprožilo plaz svežih špekulacij.

Če bi odločal Toni Kroos, bi se torej Klopp vrnil v nemški nogomet, kjer je seveda nekoč že deloval, ko je zelo uspešno vodil Mainz in Borussio Dortmund. Pri Liverpoolu je preživel zadnjih 9 let in spečega velikana prebudil iz tridesetletne hibernacije ter osvojil naslov v Premier League.

“Zasluži si, da se sam odloči glede naslednjega koraka. Je zelo inteligenten trener, ki zna prepoznati tudi tiste ključne trenutke v nogometu. Ne vem, če je zdaj pravi čas, toda kot ljubitelj nemškega nogometa si želim, da ga bo nekdo na naši nogometni zvezi uspel prepričati, da se na neki točki priključi. V kakršni obliki bi si pač želel. Mislim, da je to nekaj, kar v Nemčiji pričakujemo in upamo že dolgo časa.”

V nemških krogih so se zadnje dni spet pojavile govorice, da naj bi skušala DFB Kroosa prepričati, da bi letos vendarle nastopil na EURU.