Toni Kroos je še naprej eden od motorjev Reala iz Madrida: "Vse je glavi, še sam sem presenečen nad tem, kako motiviran sem"

Legendarni vezist Reala iz Madrida Toni Kroos je na tiskovni konferenci pred tekmo z Leipzigom razkril, kakšen je recept za dolgo in uspešno kariero.

Uredništvo
13. februar 2024

Toni Kroos (Foto: uradna spletna stran kluba)

Toni Kroos je januarja dopolnil 34 let in po vseh nepisanih pravilih zaradi visoke starosti ne bi več smel biti tako rekoč standarden član začetne enajsterice takšne ekipe kot je Real Madrid. Sijajni Nemec nasprotno igra tako kot v najboljših časih, mediji klub pozivajo, naj z njim čim prej podaljšajo pogodbo, trener Carlo Ancelotti pa trdi, da je pri Kroosu najbolj fascinantno predvsem to, da se pri njem prav nič ne spremeni.

"Težko rečem, če je to njegova najboljša sezona. Vedno je najboljši. Njegov odstotek točnih podaj je takšen kot je bil pred 10 leti. Njegova kakovost se ne spreminja, vedno je tukaj," je povedal Ancelotti.

Kroos je na tiskovni konferenci razkril, da je skrivnost uspeha v motivaciji.

"Motivacija je na prvem mestu. Pomembno je, da čutiš enako željo kot pred 10 leti. Če ti to ne uspe, boš pri 34 letih težko igral. Tudi telo mora delovati. Trudim se skrbeti zase in v fizičnem smislu sem še vedno sposoben igrati tekme vsake tri dni," je povedal Kroos, in dodal.

"Bolj sem presenečen nad svojo glavo kot telesom. Moja profesionalna kariera se je začela zelo kmalu, že pri 17 letih v Bayernu. Vedno sem mislil, da bom zdržal kakšnih 15 let, vendar pa še vedno čutim izjemno motivacijo in to me preseneča še bolj kot moje telo. V zadnjih 15 ali 16 letih nisem imel veliko težav," je povedal Kroos.

Kroos se je nato dotaknil možnosti Reala za že petnajsti naslov evropskega prvaka.

"Ne vem, če smo favoriti za naslov prvaka, vsekakor pa smo tega sposobni. Imamo dobro ekipo, vendar pa je v tem tekmovanju dovolj le en slab dan. To je lepota tega tekmovanja, raven je izredno visoka in izredno težko je zmagovati. Ponavadi smo najboljši proti najtežjim nasprotnikom. To nas dodatno motivira," je povedal Kroos.