Tottenham je s prihodom ameriške zvezdnice ustvaril še večji pomp kot z Garethom Balom

Pri Tottenhamu se je v zadnjem tednu vse vrtelo okoli povratka Garetha Bala, malce v ozadju pa je v klub prišla še zvezdnica, ki je socialna omrežja obnorela celo bolj od slovitega Valižana.

Uredništvo
23. september 2020, 10:55

Foto: uradna spletna stran kluba

Tottenham je bil v zadnjem tednu v središču nogometnega dogajanja v Angliji, in sicer v največji meri zaradi povratka enega najboljših nogometašev v zgodovini kluba Garetha Bala, ki se je po sedmih letih vrnil v London.

Prihod Bala je Tottenham vsaj za nekaj dni spravil v središče angleškega nogometnega vesolja, nekoliko v ozadju pa  je velik pomp dvignila še ena novost, ki je prav tako naredila velike premike za mednarodno prepoznavnost kluba.Članica ženske ekipe Tottenhama je namreč postala 31-letna Američanka Alex Morgan, ena največjih zvezdnic v zgodovini ženskega nogometa in nogometašica, ki velja za eno najboljših vseh časov. Morganova zaradi težav s poškodbami in materinstva več kot leto dni ni igrala nogometa, kar je bržčas še dodatno podžgalo radovednost ameriške javnosti ob njenem izboru novega kluba.

Odziv na socialnih omrežjih je bil izjemen. Prvi video posnetek njenega prihoda v Tottenham je bil deležen več 7.000 interakcij na socialnih omrežjih, prva objava njenih slik v majici londonskega kluba pa še dvakrat več – za primerjavo, povezava do nakupa nove majice Garetha Bala v klubski spletni trgovini, je bila deležna 'le' 6.000 delitev.

V absolutnem smislu se prihod Morganove vendarle ne more primerjati s povratkom Garetha Bala, saj je bila uradna potrditev njegova povratka v Tottenham deležna kar 266 tisoč interakcij na socialnih omrežjih – največ v zgodovini kluba.Alex Morgan je sicer dvakratna svetovna prvakinja z izbrano vrsto ZDA, osvojila pa je tudi vsa največja moštvena in posamična priznanja in velja za največjo nogometno zvezdnico po rojakinji Mii Hamm.