Argentinec iz Španije v Anglijo

Tottenham pripeljal Fazia

Medtem ko je Michael Dawson zapustil Tottenham, se je k slednjemu preselil branilec Federico Fazio iz Seville. Londončane zanima tudi član Celtica Virgil Van Dijk.

Uredništvo
27. avgust 2014, 7:09

Foto: uradna spletna stran kluba

Napovedan prestop Federica Fazia iz Tottenhama je bil sedaj končno tudi uradno potrjen. Nogometaš iz Argentine si je kruh doslej služil v Španiji, tam je nosil dres Seville, po novem se bo dokazoval v angleški Premier League. S svojim novim klubom je podpisal štiriletno pogodbo, prestop je menda vreden 8 milijonov funtov, kolikor naj bi znašala nogometaševa odkupna klavzula.
 
"Res sem vesel, ker sem tukaj. V velikem klubu z odličnimi nogometaši. Tottenham je zgodovinski klub," je zadovoljen 195 centimetrov visoki centralni branilec, ki se je od Seville poslovil po kar sedmih letih. Ob tem dodajmo, da je Tottenham dan poprej prodal Michaela Dawsona v Hull City, menda za okoli 3,5 milijona funtov, na White Hart Lane pa bi se lahko preselil tudi Virgil Van Dijk, ki ni uspel preprečiti poraza Celtica z Mariborom v zadnjem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov.