Tottenham se je ogrel za krilnega napadalca Seville, v nasprotno smer bi lahko odšel Eric Lamela

Londonski klub se želi okrepiti z nadarjenim španskim krilnim napadalcem. Pogovori s Sevillo so menda že v sklepni fazi, Tottenham pa bo ceno skušal nižati z argentinskim napadalcem.

Uredništvo
21. julij 2021, 11:23

Bryan Gil je po poročanju britanskih medijev blizu prestopa v Tottenham. (Foto: Getty Images)

Britanski mediji poročajo, da sta Tottenham in Sevilla zelo blizu dogovora o prestopu 23-letnega krilnega napadalca Bryana Gila. Aktualni član španske olimpijske reprezentance je preteklo sezono preživel na posoji pri Leganésu in pustil zelo dober vtis. Hkrati je tako postal prvi član Leganésa, pa čeprav samo začasni, ki je prejel vpoklic tudi v člansko reprezentanco Španije.

Bryan Gil je zdaj postal zanimiv angleškemu Tottenhamu, pogovori med obema kluboma pa se počasi prevešajo v sklepno fazo. V igri je slabih 22 milijonov funtov, nekaj dodatnih milijonov pa bi lahko Sevilla zaslužila še v obliki raznih bonusov. Bryan Gil ima, kot vsi nogometaši v španski prvi ligi, odkupno klavzulo, ta pa znaša 50 milijonov evrov.

Tottenham bo Gila odkupil za polovico zneska odkupne klavzule, v nasprotno smer pa bodo poslali Argentinca Erica Lamelo, ki si menda močno želi selitve na južni del Španije. Lamela je sicer član Tottenhama že od leta 2013, v Londonu pa nikoli ni povsem opravičil talenta, ki ga je kazal kot mladenič. Za klub iz predmestja Londona je Lamela odigral kar 257 uradnih tekem, dosegel 37 golov in prispeval še 47 asistenc.

Bryan Gil je v pretekli sezoni za Leganés nastopil na 29 tekmah in dosegel 4 gole in 4 asistence. Za matično Sevillo je odigral 21 tekem in zabeležil 2 gola in 2 asistenci.