Tottijevo bridko priznanje: Zaradi Pallotte ne bom stopil skozi vrata Rome

Največji nogometaš v zgodovini Rome, Francesco Totti, ne želi niti stopiti skozi vrata klubskega trening centra, priznava pa, da mu je zaradi tega zelo težko pri srcu.

Uredništvo
19. april 2020, 6:33

Francesco Totti je sprt s predsednikom Rome Jimom Pallotto. (Foto: /)

Legendarni Francesco Totti je po koncu aktivne kariere hitro dobil službo v vodstvu kluba, njegova prva uradniška epizoda pa se je končala zelo klavrno, saj je razočaran zapustil klub in kasneje razkril, da ga je zelo zabolelo, ker klub z njim pri 40. letu starosti ni želel podpisati nove pogodbe.

"Nisem želel prenehati z igranjem nogometa. V fizičnem smislu sem bil v dobri formi, zato ni bilo razloga, da se poslovim. Ni šlo za to, da bi želel redno igrati, niti nisem želel pritiskati na kogarkoli, da me daje v igro. Bil bi srečen, če bi ostal del ekipe v slačilnici, da bi pomagal trenerju, delal z mladimi igralci in prenašal svoje izkušnje. Vsakič, ko bi s klopi vstopil v igro, bi bil stadion na nogah in atmosfera bi pomagala vsem," je v pogovoru s svojim nekdanjim reprezentančnim soigralcem Luco Tonijem povedal Totti, in dodal.

"Vsega je enkrat konec. Nisem neumen, vendar pa je problem v tem, da so mi nekateri ljudje govorili, da se bom lahko odločil sam, na koncu pa so me oni izrinili stran. Bil sem zelo razočaran, saj sem si bil zaradi Rome pripravljen odsekati nogo."

Danes je njegov odnos z Romo slab. Njegov sin Cristiano trenira v mladinskem pogonu kluba, Totti pa vselej sina pripelje le do vrat Trigorie (klubskega trening centra – op.a).

"Dokler je situacija takšna, kakršna je, moja noga ne bo stopila v Trigorio. Vsakič ko Cristiana pripeljem na trening, ostanem pred vrati. Včasih sedim v avtu in jočem, ko pomislim na to, da sem tukaj preživel 30 let, danes pa ne morem niti stopiti čez vrata."


"Še vedno imam tam sijajne prijatelje in dostikrat oni pridejo pred vrata in me pozdravijo. Včasih me sin prosi, naj pridem gledat njegove tekme. Žal ne morem. To bi me ubilo."
 
adplus-dvertising