Tožilci bodo Ronalda zaslišali zaradi "skrivnih dokumentov" z Juventusom

V Torinu znova ni miru. Zgodovina se očitno ponavlja, saj se okoli italijanskega velikana dviguje prah, ki ni neposredno povezan z dogodki na igrišču. Da bo dramaturški lok še večji, je v zgodbo vpleten tudi eden največjih zvezdnikov na planetu.

Uredništvo
2. december 2021, 11:05

Cristiano Ronaldo naj bi bil zaslišan s strani torinskega tožilstva. (Foto: Getty Images)

Italijanska La Gazzetta dello Sport poroča, da bodo torinski javno tožilci v sklopu preiskave finančnih nepravilnosti Juventusa zaslišali tudi Cristiana Ronalda.

V tem trenutku so Andrea Agnelli, Pavel Nedved, Fabio Paratici in nekateri drugi aktualni in nekdanji funkcionarji Juventusa predmet preiskave torinskih tožilcev. Zanimajo jih domnevne finančne nepravilnosti pri poslovanju Juventusa.

Med preiskovanimi ni Cristiana Ronalda, ki pa bo kljub temu zaslišan pred tožilci. Portugalec naj bi namreč imel "skrivni dokument" oziroma dogovor s klubom, ki nikoli ni bil objavljen ali predan ustreznim organom.

Različni italijanski mediji poročajo, da obstajajo prisluhi direktorjem Juventusa, ki govorijo o dokumentu, ki ne bi smel obstajati. Funkcionarji tožilstvu za zdaj naj ne bi znali pojasniti vseh dogovorov in dokumentov, ki so jih imeli z Ronaldom.

Portugalec je bil eden tistih, ki so se v času pandemije odrekli plačam za marec, april in maj 2020, da bi s tem pomagali klubu v težkih časih. Iskani dokument pa naj bi razkrival, da so pri Juventusu vseeno izplačevali denar nogometašu, tudi po njegovi selitvi v Manchester United.