Trajalo je nekaj let, a splačalo se je čakati - Henrikh Mkhtaryan znova blesti v polnem sijaju

Nekdanji veliki zvezdnik Dortmund Henrikih Mkhtaryan v novi sezoni znova spominja na svoje najboljše dni. V Serie A je med najboljšimi strelci, danes je Parmi zabil pravcati evrogol.

Uredništvo
22. november 2020, 7:27

Foto: Getty Images

Armenski zvezdnik Henrikh Mkhtaryan je v majici Borussie iz Dortmunda blestel v polnem sijaju in bil na vrhuncu moči celo izbran za najboljšega igralca nemškega prvenstva, po odmevnem prestopu v Manchester United pa je njegova zvezda zašla in ne pri Unitedu ne kasneje pri Arsenalu ni več uspel reproducirati 'magije' iz svojih nemških časov.

Selitev v Romo je bila zadnja možnost, da oživi svoj sloves pred leti enega najbolj atraktivnih vezistov v evropskem nogometu, v svoji drugi italijanski sezoni pa se 31-letni Armenec kot vse kaže dokončno prebuja. Na osmih tekmah Serie A je dosegel že pet zadetkov, v polnem sijaju pa je zablestel ob današnji zmagi proti Parmi s 3:0, ko je dosegel celo dva zadetka. Eden je bil prava mojstrovina, ki si jo lahko ogledate na spodnjem posnetku.Mkhtaryan je tako na dobri poti, da preseže svoj strelski izkupiček iz prejšnje sezone, ko je v Serie A dosegel devet zadetkov, po odlični predstavi proti Parmi pa ni pozabil na svoje rojake, ki so trenutno vpleteni v vojaški spopad s sosednjim Azerbejdžanom, saj je zadetka posvetil armenskim borcem. 
adplus-dvertising