Transfermarkt je ažuriral vrednosti igralcev v Prvi Ligi Telemach: Največ sta vredna dva nogometaša Olimpije

Nemški portal Transfermarkt je ažuriral vrednosti igralcev, ki nastopajo v prvi slovenski ligi.

Uredništvo
24. maj 2024

Timi Max Elšnik (Foto: Mark Dobrilovič)

Specializirani portal za vrednotenje igralcev Transfermarkt je po končani sezoni osvežil vrednosti nogometašev, ki nastopajo v prvi slovenski ligi, najnovejša lestvica pa zajema obdobje med decembrom lani, ko je bilo opravljeno zadnje vrednotenje, in danes.

Na ravni ekip ima še naprej največ vredno zasedbo ljubljanska Olimpije, katere vrednost igralskga kadra je ocenjena na 11.6 milijona evrov. Na drugem mestu so novopečeni prvaki Celjani, ki so prvič doslej presegli vrednost 10 milijonov evrov in so trenutno vredni 10.4 milijona evrov, tretji pa so Mariborčani, ki so ocenjeni na 9.5 milijona evrov.

Na individualni ravni je največ vreden reprezentant Timi Max Elšnik, čigar vrednost je še naprej ocenjena na 1.5 milijona evrov, na drugem mestu pa je njegov klubski soigralec Marcel Ratnik, ki je ocenjen na 1.2 milijona evrov.

Skupno v slovenski ligi kar osem igralcev dosega vrednost milijona evrov oziroma več. Poleg naštetih so to še Žan Karničnik, Madžid Šošić, Arnel Jakupović, Egor Prutsev, Aljoša Matko in Matevž Vidovšek, ki so ocenjeni na okrogel milijon evrov.