Trdo tekmo proti Sežani sta odločila enajstmetrovka in strelec Rok Kronaveter

Maribor se je proti Taboru iz Sežane mučil, naposled pa dobil enajstmetrovko, ki jo je realiziral mojster izvajanja strelov z bele točke. Štajerci ostajajo prvi na lestvici.

Uredništvo
28. november 2020, 6:35

Maribor
1 : 0

Sod.: Rade Obrenović

Tabor Sežana
 
 
1 : 0
 
Maribor: Ažbe Jug, Žan Kolmanič, Ilija Martinović, Špiro Peričić, Jan Repas (od 84. Amir Dervišević), Alexandru Cretu (od 66. Marcos Morales Tavares), Rok Kronaveter, Rudi Vancaš Požeg (od 65. Aljoša Matko), Aleks Pihler (od 83. Blaž Vrhovec), Jan Mlakar (od 17. Jasmin Mešanović), Felipe Santos.Tabor Sežana: Jan Koprivec, Klemen Nemanič, Toni Aliaj (od 46. Dominik Mihaljević), Marko Ristić, Mario Zebić (od 68. Antoine Makoumbou), Mihael Briški, Erik Salkič, Kevin Doukoure Grobry, Leon Sever, Fahd Richard Ndzengue Moubeti (od 69. Aldair), Christos Rovas (od 47. Mario Babić).

Foto: pigac.si

Trend pozitivnih rezultatov, ki so ga pripeljali na vrh lestvice 1. SNL, Maribor nadaljuje. V 14. krogu je v Ljudskem vrtu gostoval za Maribor tradicionalno neugodni Tabor iz Sežane. Mariborčani so kar dolgo iskali način, kako prebiti čvrsto postavljene Primorce. Mešanović, ki je v 17. minuti zamenjal poškodovanega Mlakarja, je v 36. minuti podal Požegu Vancašu, ki pa Koprivca ni uspel premagati. Bosanski napadalec je bil pozneje tudi sam v situaciji za zaključek, a ni uspel.

Mariborčani so imeli pobudo. Kronaveter je v 57. minuti zapravil lepo podajo Požega Vancaša. Izkušeni Mariborčan je nato vseeno prišel v situacijo, ko je lahko odločil tekmo. Briški je nepravilno zaustavil oziroma bolje rečeno skušal odvzeti žogo Repasu. Obrenović je dosodil enajstmetrovko, ki jo je Kronaveter uspešno izvedel. 1:0 je bil tudi končni rezultat tekme.