Trener Atalante se zaveda Liverpoolovega krvnega zapisa: ‘Se spomnite finala lige prvakov in povratka od 0:3 proti Milanu?’

Močno odmeva blesteča predstava Atalante v Liverpoolu, ko so Italijani na Anfieldu slavili s 3:0 in prišli na korak od polfinala lige Evropa. A zgodovina nas uči, da stvar še ni zaključena.

Uredništvo
12. april 2024

Gian Piero Gasperini se zaveda, da Liverpool proti Atalanti še ni rekel zadnje. (Foto: Getty Images)

Italijanska Atalanta in angleški Liverpool sta se nazadnje udarila v sklopu izločilnih bojev lige prvakov v sezoni 2020/2021, sredi mučnih pandemičnih časov, ko je Atalanta doma v Bergamu sprva izgubila z 0:5, na Otoku pa je slavila z 2:0.

Takrat zmaga na stadionu Anfield ni bila dovolj za napredovanje, tokrat pa je La Dea (Boginja op. a.) izvlekla še veliko boljši rezultat. Bergamaschi so domačine šokirali z zmago s 3:0 na prvi tekmi četrtfinala lige Evropa in si tako na stežaj odprli vrata v polfinale tekmovanja.

“To je izjemen rezultat, ki se bo zapisal v zgodovino Atalante. Zmaga je tudi za navijače, ki so prišli na Otok in nas strastno spodbujali. Morda ne moremo vsako sezono osvajati lovorik, so pa takšne tekme za vselej zapisane v našo zgodovino. Igrali smo na kultnem stadionu proti kultnemu klubu in prišli do velike zmage,” je medijem dejal strateg Atalante Gian Piero Gasperini.

Liverpool je bil brez poraza na 34 uradnih tekmah, od tega je zmagal na 23 od teh. Njihov zadnji poraz na domačem stadionu v ligi Evropa je datiral v leto 2012, ko ga je prav tako na Anfieldu ugnala italijanska ekipa, Udinese.

“Nič še ni odločeno, čaka nas še druga tekma, kjer morda ne bomo imeli tako veliko priložnosti, a bomo morali igrati enako kot tokrat. Dobro se spomnim finala lige prvakov, ko je Milan proti Liverpoolu vodil s 3:0, nato pa je v šestih minutah prišlo do izenačenja. To je preprosto duh Liverpoola, ko napadejo, se ne ustavijo zlahka,” je o tekmecu z izbranimi besedami še dejal izkušeni Gasperini.