Trener Lilla je zelo zaželen: Poleti je zavrnil Al Hilal in Marseille, kakšen načrt pripravlja za Olimpijo?

V sredo se bosta na igrišču v konferenčni ligi spopadla Lille in Olimpija, z roba igrišča pa bosta svojima ekipama poveljevala strokovnjaka iz Portugalske.

Uredništvo
19. september 2023

Paulo Fonseca (Foto: uradna spletna stran kluba)

Olimpijo v sredo čaka spopad s francoskim prvoligašem, ki ga vodi v nogometnih vodah znano in uveljavljeno ime. Junija lani je vodenje moštva prevzel 50-letni Portugalec Paulo Fonseca, za katerim je pestra mednarodna trenerska kariera, v kateri je pred prihodom v Lille vodil velike evropske klube kot so Porto, Braga, Šahtar iz Donjecka in celo Roma, pri kateri se je zadržal dve leti.

Fonseca je v svoji prvi sezoni Lille popeljal do konferenčne lige, v pogovoru za portugalski časnik O Jogo pa je potrdil govorice, da je bil poleti na radarju Marseilla in celo Al Hilala iz Savdske Arabije, pri katerem igra sloviti Brazilec Neymar.

"Odgovoril vam bom zelo iskreno. Res je, da sem prejel konkretni ponudbi klubov, ki ju omenjate. Moja prioriteta je bila vedno nadaljevanje trenerske kariere v najboljših ligah v Evropi," je povedal Fonseca.

Al Hilal je po Fonsecini zavrnitvi vseeno angažiral portugalskega strokovnjaka, in sicer je delo dobil nekdanji trener Mihe Zajca pri Fenerbahčeju Jorge Jesus.