Trener Manchester Uniteda ga ima dovolj: Nekateri so objektivni, Jamie Carragher pa zna samo kritizirati

Erik Ten Hag ni navdušen nad nekdanjim branilcem Liverpoola, ki je dandanes strokovni sodelavec na televiziji in pogosto pokritizira stanje pri Manchester Unitedu.

Uredništvo
27. februar 2024

Erik Ten Hag (Foto: Getty Images)

Manchester United je bil v zadnjem obdobju v zelo uspešni rezultatski seriji, saj je vknjižil sedem zmag in en remi na osmih tekmah v koledarskem letu 2024, med vikendom pa je bil niz prekinjen ob porazu proti Fulhamu z 2:1. Nekdanji član Liverpoola in danes strokovni komentator Jamie Carragher je bil kritičen do trenerja Erika Ten Haga v svoji analizi po tekmi.

Predvsem se pa je spraševal, kakšna so bila navodila za mladega vezista Kobbieja Mainooja, saj da je bil v prvem polčasu malce izgubljen.

Carragher je prepričan, da gre krivdo pripisati trenerju. Ten Hag pa se je odzval in pojasnil, da Carragher niti ne velja za najbolj objektivnega komentatorja in da praktično vselej kritizira rdeče vrage. Težave v prvem polčasu pa je pripisal taktiki nasprotnika.

“Določeni strokovni komentatorji znajo biti zelo objektivni v svojih analizah in povedo kaj koristnega, tu pa so tudi drugi, ki so pri svojem delu zelo subjektivni. Jamie Carragher nas kritizira že odkar sem prišel v klub in zdaj želi poraz izkoristiti kot potrditev svojih besed. Morda je imelo smisel v prvem polčasu, ko nas je Fulham presenetil s postavitvijo, toda potem smo se prilagodili.”

United zaseda 6. mesto v Premier League. Jutri ga čaka Nottingham Forest v FA pokalu, potem pa ligaški derbi proti Manchester Cityju.