Trener Manchester Uniteda se zaveda, da ima v moštvu zverinsko dobrega igralca

Manchester United je v zaostali tekmi Premier League s 4:1 ugnal Chelsea in si zagotovil nastopanje v ligi prvakov, strateg kluba pa je javno izpostavil enega od svojih varovancev.

Uredništvo
26. maj 2023, 6:59

Casemiro je ključni igralec Manchester Uniteda. (Foto: Getty Images)

Visoka zmaga Manchester Uniteda s 4:1 nad londonskim Chelseajem v 32. kolu Premier League pomeni, da bodo Rdeči vragi v naslednji sezoni otoški nogomet predstavljali v elitni ligi prvakov.

Uvodni zadetek je prispeval Brazilec Casemiro, kar je še njegov drugi zadetek na drugi zaporedni tekmi, nasploh pa večja za ključno figuro v moštvu in temeljni kamen pri povratku Uniteda med evropsko elito.

"Casemiro je zverinsko dober igralec in neverjetno dobra okrepitev. Izjemno hitro se je prilagodil na Premier League. Ko je manjkal, se nam je to zelo poznalo. V vseh segmentih igre je izjemno pomemben, ta teden je dosegel dva zadetka, sploh zadnji je bil izjemnega pomena. Izjemen je in srečni smo zaradi tega,« je za Sky Sports dejal Erik ten Hag.

Casemiro je ključni faktor Manchester Uniteda v zadnjem delu sezone. Pred tem je moral izpustiti lepo število tekem zaradi kazni in poškodbe.

Klub s stadiona Old Trafford je zanj madridskemu Realu odštel 60 milijonov funtov, v dresu Rdečih vragov pa je doslej vpisal tri zadetke in tri podaje.