Trener Sean Dyche je branilcu Pattersonu 'eno primazal', na ekipni večerji Evertona je zavrelo

Namen je bil, da bi se izboljšali odnosi v ekipi. Končalo se je tako, da je trener Dyche svojemu igralcu eno primazal in hitro je zadeva postala neprijetna.

Uredništvo
16. marec 2024

Nathan Patterson (Foto: Getty Images)

Everton se je odpravil na mini priprave na Portugalsko, kjer je zavrelo kar na ekipni večerji. Ekipa ni varna pred izpadom iz angleške Premier League in namen je bil, da bi se s preživljanjem skupnega časa dodatno okrepili načeti odnosi v zasedbi. Na zadnji večerji pa sta se zapela trener Sean Dyche ter 22-letni desni bočni branilec Nathan Patterson.

Sean Dyche naj bi na neki točki svojemu škotskemu varovancu primazal manjšo klofuto, bilo naj bi sicer v bolj šaljivem tonu, kar pa je Pattersona zelo razjezilo in hitro sta si izmenjala kar nekaj grobih besed. Posredoval je izkušeni branilec James Tarkowski.

Trenerja Dycha je Tarkowski odvlekel proč in s tem preprečil še večjo dramo. Everton tega res ne potrebuje, na lestvici se nahaja na 16. mestu.

Patterson je nekdanji dolgoletni član škotskega Rangersa, ki je v Everton prestopil januarja 2022 za dobrih 14 milijonov evrov odškodnine. V tej sezoni je zbral 25 nastopov, toda v zadnjem obdobju seli na klopi za rezerviste. Na zadnjih šestih tekmah ni dobil priložnosti za dokazovanje in verjetno si s prepirom ni kupil dodatnih kreditov pri 52-letnemu trenerju.

Sean Dyche je vajeti pri Evertonu prevzel s koncem lanskega januarja. Ekipo je vodil na 52 tekmah in vknjižil 17 zmag, 14 remijev ter 21 porazov.