Trener Verone Jurić se je pregovarjal s prepotentneži iz Juventusa: Govorili so mi, da sem Balkanec

Remi Juventusa z Verono je za aktualne prvake neuspeh, za hrvaškega trenerja Ivana Jurića pa nova potrditev dobrega dela. Jurić se je sporekel z igralci Juventusa, razkril pa je, zakaj.

Uredništvo
26. oktober 2020, 9:22

Foto: Getty Images

Hellas Verona je zaenkrat najbolj prijetnih zgodb tega dela sezone v italijanski Serie A. Hrvaški trener Ivan Jurić dobro opravlja svoje delo. Pravzaprav Hrvatovo delo, mišljeno v pozitivnem smislu, "ni logično". Verona je namreč boljša kot bi, vsaj "na papirju", morala biti. To so včeraj izkusili tudi pri Juventusu, ki je proti Veroni osvojil vsega eno točko. Verona je Stari dami odščipnila točko sploh prvič po letu 1988!

Jurić je bil presenečen, ko je izvedel za ta podatek.

"Prvič v 32 letih je Veroni uspelo nekaj takšnega? Vesel sem, če je tako. Do 70. minute smo bili boljši nasprotnik, potem pa smo se zaustavili. Po eni strani nam je lahko tudi malo žal," je po tekmi izjavil Jurić. 

Novinarje pa je zanimalo, zakaj se je Hrvat pregovarjal z nekaterimi nogometaši Juventusa. Jurić, ki je v Italiji najprej devet let igral, nato pa v njej ostal kot trener praktično ves čas, do danes, je razumel, kaj so mu govorili prepotentni igralci iz Torina.

"Žalili so me, da sem Balkanec, posmehovali so se mojemu poreklu, tega nisem mogel preslišati," je dejal Jurić, ki je v preteklosti vodil Genoo