Trener Wolvesa je eksplodiral: Ljudje umirajo, mi pa naj igramo nogomet?!

Trenerja Wolverhamptona in Kobenhavna sta bila izredno kritična do odločitve UEFA, da se včerajšnje tekme lige Europa navkljub vsesplošnim varnostnim ukrepom po Evropi vseeno odigrajo.

Uredništvo
13. marec 2020, 9:11

Foto: /

UEFA je včeraj dovolila,da se odigrajo vse tekme osmine finale lige Europa z izjemo dveh, ki sta bili zaradi ekstremnih varnostnih razmer odpovedani že dan prej. Odločitev o igranju tekem, ki so večinoma odvijale brez prisotnosti gledalcev, je naletela na buren odziv, še posebej oster pa je bil trener Wolverhamptona Nuno Espirito Santo, ki je s svojo ekipo gostoval pri Olympiacosu.

"Ljudje umirajo, mi pa igramo nogometno tekmo. To je absurd! Nima smisla igrati tekme brez gledalcev. Nogomet je tukaj zato, da zabava ljudi, saj igramo  zaradi njih. Trenutna situacija presega nogomet in vsi vemo, da je ves svet zaskrbljen. Zapiranje stadionov ni rešitev. Zakaj ne prenehamo igrati? Vsi se zgolj spravljamo v nevarnost,"
je besnel Portugalec, kritičen pa je bil tudi trener Kobenhavna Stale Solbakken.

"Nikoli ne bi smeli odigrati te tekme. Za igralce je bil to zelo, zelo težak dan, saj so vsi zaskrbljeni zaradi širitve virusa na Danskem. Vsi imajo žene, otroke, babice, dedke, očete in mame. Zelo sem presenečen nad arogantnostjo UEFA, še bolj pa sem šokiran, ko sem po koncu tekme izvedel, da bodo od jutri naprej v Turčiji  igrali brez prisotnosti gledalcev. Nima smisla govoriti o tekmi. Osebno menim, da se je ta turnir danes že končal,"
je povedal Solbakken.
loading...