Trener iz Serie A: Koga brigajo počitnice, bomo pač igrali poleti

Mnogi se s trenutno realnostjo še kar ne morejo sprijazniti. Dejstvo pa je, da leto 2020 prinaša velike spremembe, tudi za tiste, ki še vedno načrtujejo poletne počitnice. Nogometni svet lahko nanje kar pozabi.

Uredništvo
23. marec 2020, 12:22

Foto: Getty Images

Da bi se nogomet igral med poletjem? Doslej se, z izjemami zgodnjih faz kvalifikacij za evropske pokale in seveda velikih turnirjev, ni. Pa se morda bo. In to bo dobra stvar. To bo namreč pomenilo, da je nevarnost koronavirusa minila. V tem primeru bo treba pač pozabiti na poletne počitnice, kar pa trener italijanskega prvoligaša Cagliarija Walter Zenga ne vidi kot težavo. 

"Nogomet bo postal življenje, če bo to potrebno, bomo igrali med počitnicami. Da bi začeli igrati že danes, je nepredstavljivo. Ko pa bomo spet začeli, bomo morali sprejeti vse. Komu je mar za počitnice? Mi v Cagliariju bomo razmišljali ambiciozno, ne le o preživetju," je dejal Zenga, ki je novo službo nastopil 3. marca, tako da ekipe ni vodil še na nobeni tekmi. 

59-letni Zenga je bil v preteklosti trener Venezie, Crotoneja, Wolverhamptona, Sampdorie, Palerma, delal je v arabskem svetu, v ZDA, vodil je Crveno zvezdo in tudi nekatere romunske klube. Spominjamo pa se ga tudi kot odličnega vratarja, ki je branil za Inter in Sampdorio ter bil tudi italijanski reprezentant. 
loading...