Trenutek, ki zaznamuje kariero: Ollie Watkins je ob vstopu v igro napovedal točno to, kar se je nato zgodilo

Anglija slavi nepričakovenga junaka Ollieja Watkinsa, ki je z izjemnim golom Angležem priigral nastop v finalu evropskega prvenstva.

Uredništvo
11. julij 2024

Ollie Watkins (Foto: Getty Images)

Anglija na evropskem prvenstvu resnici na ljubo ni kazala podobe finalista, vendar pa je navkljub neprepričljivim predstavam demonstrirala izjemno zmagovalno mentaliteto, ki jo je na koncu tudi pripeljala do nedeljskega 'zmenka' s Španijo.

Proti Nizozemski je vlogo junaka odigral rezervist Ollie Watkins, napadalec Aston Ville, ki je do včerajšnje tekme na evropskem prvenstvu zbral vsega 20 minut nogometa. Watkins je s težkega položaja sijajno zadel daljši kot vrat nizozemskega vratarja Barta Verbruggna in svoje rojake pognal v ekstazo.

Zadetek je dosegel po asistenci Cola Palmerja, Watkins pa je po tekmi razkril, da je tik pred odhodom na igrišče napovedal točno takšen scenarij.

"Prisežem na svoje življenje in na moje otroke – Colu Palmerju sem tik pred vstopom v igro dejal, da bom jaz dosegel gol in da mi bo on asistiral," je povedal Watkins, ki je priznal, da je po tekmah v sedmih nebesih.

"Tedne sem živel za ta trenutek. Nisem sanjal o tem, lagal bi, če bi rekel kaj takšnega. Zabiti gol za Anglijo je nekaj neverjetnega in nikoli si nisem mislil, da mi bo to uspelo na takšnem turnirju," je še povedal 28-letnik, ki si je z zadetkom v polfinalu skoraj zagotovo 'kupil' tudi igralne minute za nedeljski finale proti Španiji.