Trg ga ceni drugače kot se ceni sam: Mineva leto, odkar je Rene Krhin nazadnje igral nogomet

Dolgoletni slovenski reprezentant Rene Krhin je zavrnil Maribor in je štiri mesece pozneje še vedno brez kluba. Mineva eno leto, odkar je nazadnje odigral tekmo.

Miran Zore
13. januar 2021, 12:53

(Foto: SPS)

Prihodnji mesec bo minilo eno leto, odkar je nogometno tekmo nazadnje odigral dolgoletni član slovenske reprezentance in nekoč velik talent slovenskega nogometa Rene Krhin. Meseca maja bo isti igralec slavil 31. rojstni dan, v dresu katerega kluba (če sploh katerega), pa bomo še videli. Krhin je že dolgo in bo še nekaj časa izven ritma in posledično izven nogometnega dogajanja. Priložnost, da bi se na sceno vrnil, pa je že pred časom dobil doma. V Mariboru. A je, kot je danes razkril športni direktor Maribora Oliver Bogatinov, ni sprejel. 

Da se je Maribor zanimal za Krhina, je glede na pozicijo in situacijo kluba pričakovano. Kljub temu, da je igralec izven realnega finančnega dosega, se zdi poizkus Maribora nekaj naravnega. Da pa Krhina v njegovem trenutnem položaju, ko naj bi bil v najboljših igralskih letih, možnost, da bi se prvič v karieri boril za lovorike in ne zgolj za obstanek, ni zanimala, pa je vsaj malce nepričakovano. V Mariboru bi zagotovo bil prva zvezda ekipe, moral pa bi biti tudi prva zvezda lige.

Tako pa je štiri mesece po sestanku z Bogatinovim še vedno brez kluba (v prestopnih govoricah njegovega imena praktično ni) in posledično brez možnosti za reprezentančno reaktivacijo v bližnji prihodnosti. 

Krhin je bil v kolikor toliko rednem pogonu, pa še to pogojno, nazadnje v sezoni 2018/2019, ko je za Nantes odigral 16 od 38 ligaških tekem. Manj kot polovico možnih. Sezono pred tem 18. Nestanovitnost in omejena minutaža sta redni spremljevalki njegove igralske kariere. Od Italije (Bologna, Inter), Španije (Cordoba, Granada) in Francije (Nantes). Še najbolj stanoviten je bil zadnja leta v reprezentanci, za katero je odigral 48 tekem, a obdobje brez kluba ga je od izbrane vrste oddaljilo. V reprezentančno pozitivnem letu 2020 za Slovenijo sploh ni igral. 

Krhinova življenjska tekma in Kekov zadetek v polno

Rene Krhin je zdaj pred pomembno odločitvijo, kako oziroma kje naprej. Več kot pol leta kot prost igralec ni želel ali pa zmogel najti ustreznega kluba. Zdaj je že dolgo na trgu in verjetno je spoznal, da nogometni trg njegovo vrednost očitno tolmači drugače kot on sam. Dokler se njegova pričakovanja in ponudbe s trga (kolikor jih je) ne bodo nekje našli, bodo tedni in meseci brez nogometa neusmiljeno tekli naprej. Pri tridesetih, ko bi moral biti na vrhuncu nogometnih moči, je to velika škoda, saj je eno leto že izgubil. 
 
 
adplus-dvertising