Triglav nima zadržkov do nadaljevanja sezone, prvi trening že v petek

V Kranju so že sestavili plan za začetek treningov po sprostitvi vladnih ukrepov. V Kidričevem pa bodo ne glede na vse počakali na navodila z NZS.

Uredništvo
7. maj 2020, 7:38

Foto: uradna spletna stran kluba

Slovenske prvoligaše smo zaprosili za odziv na sprostitev vladnih ukrepov, ki tudi nogometnim klubom dovoljujejo začetek treningov (sprva v omejeni obliki). Na odzive vse še čakamo, eni prvih, ki so se odzvali, pa so bili iz kranjskega Triglava.

Oglasil se nam je predsednik kluba Beno Fekonja in razkril, da nogometaši gorenjskega prvoligaša s treningi začenjajo jutri, torej v petek : "V našem klubu smo pripravljeni na pričetek trenažnih procesov in pričnemo ta petek."

Proti nadaljevanju sezone v 1. SNL v Triglavu niso, pričakujejo pa, da bodo odigrane vse tekme. 

"Do nadaljevanja prvenstva nimamo zadržkov, če bodo izpolnjeni tekmovalni, zdravstveni in ekonomski pogoji, da se prvenstvo regularno konča. V primeru, da bi kakorkoli klub bil ogrožen, smo za takojšnjo prekinitev prvenstva z razglasitvijo obstoječih rezultatov. Tako pričakujemo, da bo zdravstveno minimalna tveganja za nove okužbe COVID-19 za naše igralce in strokovno osebje. Prav tako se zavzemamo, da se prvenstvo dokonča po sistemu 9+1 ali 10+2 (izpade samo zadnji ali nihče ne izpade in se priključita dve ekipi iz 2. SNL), saj ne moremo več zagotoviti enakih tekmovalnih pogojev kot so bili na začetku prvenstva ter bo klub deležen dodatnih finančnih sredstev zaradi izpada prihodkov ter podaljšanjem sezone."

Na začetek treningov nestrpno čakajo tudi v Aluminiju, ki ga vodi hrvaški trener Slobodan Grubor. Počakali bodo na navodila z NZS, nato pa organizirali treninge. 

"S sprostitvijo ukrepov smo pri Nogometnem klubu Aluminij zadovoljni. Kljub vsemu bomo počakali na priporočila Nogometne zveze Slovenije, glede nadaljnjih postopkov. Priporočila o trenutnem treniranju bomo upoštevali in organizirali po priporočilih in navodilih, ki jih bomo prejeli. Nedvomno je bistvenega pomena, datum oziroma sprostitev ukrepov glede treniranja celotne ekipe, saj bomo le ob tem lahko pričeli temeljite priprave na nadaljevanje prvenstva, ki so za nadaljevanja prvenstva v tem trenutku bistvene."
loading...