Triglav z zmago zagrenil življenje Gorici

Kranjski Triglav je storil to, česar Gorica včeraj ni mogla. Zgrabil je priložnost in si v finišu sezone priigral pomembno zmago v boju za obstanek.

Uredništvo
15. maj 2019, 5:47

Triglav
3 : 1

Sod.: Bojan Mertik

Krško
1 : 0
 
2 : 0
 
 
 
 
 
3 : 0
 
 
3 : 1
Triglav: Luka Čadež, Veron Šalja, Kristjan Arh Česen, Aleš Mertelj, David Tijanić, Ivan Crnov (od 87. Matic Kopač), Luka Majcen, Gašper Udovič, Tilen Mlakar (od 77. Qendrim Hasanaj), Egzon Kryeziu (od 81. Marko Gajič), Žan Rogelj.Krško: Žiga Frelih, Mario Cetina, Milan Ilić, Robert Jandrek, Ivan Petrović, Marin Perić, Luka Volarič, Sandi Ogrinec, David Kovačič (od 46. Luka Vekić), Ante Kordić, Dalibor Volaš.

Foto: uradna spletna stran kluba

Krčani, ki nimajo licence za novo sezono v 1. SNL, so danes gostovali v Kranju in izgubili. Gorenjcem je zmaga izjemno pomembna v boju za osmo mesto z Gorico, ki je včeraj kiksnila.

Domači so bili boljši nasprotnik v prvem polčasu. Priigrali so si več priložnosti, na odmor pa odpli z lagodnima dvema goloma prednosti. V 37. minuti je za vodstvo z 1:0 zadel Tijanić, minuto pred koncem rednega dela igre pa je zadel Crnov. Gostje pa z izjemo strela Jandreka v sedmi minuti niso bili zares nevarni za domači gol. 

Majcen je imel kmalu po začetku drugega polčasa priložnost za povišanje vodstva, toda danes ni bil njegov dan. V 65. minuti pa vendarle vodstvo Triglava s 3:0. Zmaga je bila praktično že zagotovljena in gleda na razmerje moči na igrišču tudi povsem zaslužena. Krško je častni gol doseglo v 90. minuti, zadel je Vekić.