Tuchel danes ni prav dobre volje, Bayern mu ni pripeljal zamenjav in zdaj bo moral staviti na mladince

Kaj za vraga je včeraj počel nemški velikan Bayern? V vodo sta mu tik pred zdajci padla dva prestopa, ki bi bila za ekipo trenerja Thomasa Tuchla zelo pomembna. Zdaj se bo potrebno znajti drugače.

Uredništvo
2. september 2023

Bayern München je kratek v obrambi in na sredini igrišča. Le kaj bo na to porekel Thomas Tuchel? (Foto: Getty Images)

Bayern München je morda kar največji osmoljenec zadnjega dne prestopnega roka. Ekipo so Nemci želeli okrepiti z obrambno naravnanim vezistom in novim branilcem, toda to se ni zgodilo. Joao Palhinha je bil že v Münchnu, toda Fulham ni prižgal zelene luči in prestopni rok je potekel. Enako pa je bilo tudi s članom Southamptona.

Nemški reprezentant Armel Bella-Kotchap je bil prav tako le še streljaj oddaljen od prestopa. Southampton je sprejel ponudbo aktualnih prvakov Bundeslige, toda očitno je zmanjkalo časa. Situacija je neugodna za trenerja Tuchla, hkrati pa je tudi nevsakdanja za Bayern, ki takšnih težav sicer nima prav pogosto. Je krivo novo vodstvo?  

Letos se je Bayern odrekel direktorjema Salihamidžiću in Kahnu, zamenjavi pa se torej v poletnem prestopnem roku očitno nista izkazali. Kakorkoli, zanimivo bo prisluhniti Tuchlu, ki je že včeraj imel marsikaj za povedati na to temo. Zmotilo ga je, da je po Stanišiću klub zapustil še Pavard, saj zamenjave nima. In je tudi ne bo imel.  

Posledično bosta morala na desnem boku obrambe širino predstavljati Laimer in Sarr. Tu je sicer še Kimmich, ki se na tem igralnem položaju zelo dobro znajde, toda v preteklosti je menda že večkrat potožil, da si tam ne želi igrati. Tuchel bo moral staviti tudi na mladinski kader, članski ekipi bo priključil Buchmanna in Pavlovića