Tuchel zaostruje odnos z Lukakujem: Izpadel iz kadra za derbi z Liverpoolom

Portal The Athletic poroča, da Romelu Lukaku ne bo kandidiral za nastop na današnjem derbiju angleškega prvenstva med Chelseajem in Liverpoolom.

Uredništvo
2. januar 2022, 11:31

Romelu Lukaku (Foto: Getty Images)

Romelu Lukaku je na zadnjih dveh tekmah angleškega prvenstva proti Brightonu in Aston Villi dosegel dva zadetka, občutek, da se Belgijec počasi le prebuja pa je povsem zmlel njegov intervju v italijanskih medijih, v katerem je izrazil nezadovoljstvo nad svojo vlogo v ekipi Chelseaja in potožil nad igralnim sistemom, ki naj mu ne bi bil pisan na kožo.

Trener Chelseaja Thomas Tuchel je bil negativno presenečen nad Lukakujevimi stališči, že takoj pa je napovedal pogovor na štiri oči, ki kot kaže ni potekal v najbolj spravljivem tonu.

Portal The Athletic poroča, da Lukaku ne bo kandidiral za nastop na današnjem derbiju angleškega prvenstva proti Liverpoolu, kar je skoraj nemogoče razumeti drugače kot Tuchlovo svarilo, da tovrstnih medijskih izpadov svojih varovancev ne bo toleriral.

Za Chelsea bo obračun velikega pomena, saj trenutno za Manchester Cityjem zaostaja že za 11 točk, zato bi vse razen zmage proti Liverpoolu Londončane že premočno oddaljilo od realističnih možnosti za prvo mesto.

Strasti je medtem v Italiji še dodatno podžgal brat novinarja, ki je intervjuiral Lukakuja, saj je na twitterju zapisal, da je bil Lukaku 'off the record' še veliko direkten.

"Lukaku se hoče vrniti v Inter. Dovolj ima Londona in dovolj ima življenja v Angliji. Romelu je mojemu bratu 'off the record' povedal, da se želi takoj vrniti v Inter," je zapisal Marco Barzaghi, brat novinarja Skyja.