Tudi Haaland ima hibe: Pep Guardiola je razkril, kaj ga najbolj moti pri njegovi igri

Erling Braut Haaland je neumoren stroj za zabijanje golov, kljub temu pa njegov trener Pep Guardiola meni, da obstajajo segmenti igre, v katerih bi lahko še napredoval.

Uredništvo
3. oktober 2022, 4:11

Erling Braut Haaland (Foto: Getty Images)

Erling Braut Haaland je zabil 14 golov na osmih tekmah angleške Premier League, do svojega 22. leta pa je v svoji naglo vzpenjajoči se karieri zabil že več kot 170 golov. Norvežan je pravi stroj za zabijanje golov in eden največjih mojstrov te 'profesije' na svetu, vendar pa v svojem klubu nad seboj trenerja, ki ga tudi s takšnimi številkami in dosežki ni lahko impresionirati.

Trener Cityja Pep Guardiola je po zmagi proti Manchester Unitedu odkrito odgovoril na vprašanje, ali ima strelec hat-tricka sploh kakšno nogometno hibo.

"Nekoč je dejal, da bi rad z enim dotikom dosegel pet golov. To mi ni všeč. Želim, da je čim bolj vključen v igro in da ima več stika z žogo."


"Hočem, da pridobi tisti občutek, ki ga lahko pridobi le nogometaš, ki ima žogo v nogah. Proti Unitedu je bil vključen v igro, vendar želim tega še več. Seveda pa naj ob tem ne pozabi na svoj največji talent – zabijanje golov, v čemer je zares fantastičen," je povedal Guardiola.