Tudi Juventus hoče Angleža: Se v Torino seli član Chelseaja?

Juventus želi januarja osvežiti srednjo vrsto, trenutno pa je najbolj aktualna zamisel, da bi Brazilca Arthurja nasledil Ruben Loftus-Cheek iz Chelseaja.

Uredništvo
14. januar 2022, 12:11

Bo Ruben Loftus-Cheek prestopil v Juventus? (Foto: uradna spletna stran kluba)

Angleški legionarji postajajo v Italiji vse bolj vsakdanji pojav. V obrambi Milana se je izkazal Fikayo Tomori, Roma ima trenutno v svojih vrstah celo tri angleške nogometaše, še v minuli sezoni pa je vidno vlogo ob slavju scudetta odigral Ashley Young, ki je igral za milanski Inter.

Angleža bi si rad omislil tudi torinski Juventus, in sicer so zebre vrgle lovke na 25-letnega vezista Chelseaja Rubena Loftusa-Cheeka, katerega v klubu vidijo kot popolno zamenjavo za Brazilca Arthurja Mela, ki ima na mizi ponudbo Arsenala.

Loftus-Cheek zaradi ostre konkurence v Chelseaju v glavnem greje klop za rezervne igralce, predvidoma pa bi ga Juventus želel izposoditi do konca sezone z možnostjo odkupa pogodbe.

Loftus-Cheek je zrasel v mladinskem pogonu Chelseaja, v preteklosti pa se je že spogledoval s selitvijo v Italijo, saj je bilo še poleti precej govora o tem, da bi lahko okrepil vrste Rome.