Tudi Salihamidžić je izgubil delo v Bayernu, toda Nagelsmanna kljub temu vabi na proslavo naslova

Pa je Salihamidžić sploh prepričan, da bo kdo povabil njega? Šalo na stran, nekdanji športni direktor Bayerna je v zapisu za javnost čestital tudi Nagelsmannu, ki je ekipo vodil večji del sezone.

Uredništvo
28. maj 2023

Hasan Salihamidžić se poslavlja, njegov naslednjik pri Bayernu še ni znan. (Foto: Getty Images)

Bayern je včeraj osvojil že svoj enajsti zaporedni naslov prvaka v Bundesligi, vsega nekaj minut po tekmi, ki je odločila o naslovu, pa sta brez zaposlitve ostala direktorja Oliver Kahn in Hasan Salihamidžić. Prvi se je hitro oglasil z zapisom na družabnih omrežjih, kasneje pa se je istega načina komunikacije poslužil tudi Salihamidžić. V prvi vrsti je za naslov prvaka čestital odpuščenemu trenerju Julianu Nagelsmannu.

Ta je brez dela ostal šele v zadnjem delu sezone, ko je Bayern na lestvici Bundeslige še za točko zaostajal za Dortmundom. Je pa bil tedaj tudi še v igri za nemški pokal in ligo prvakov, vsaj na papirju. Kakorkoli, pri Bayernu je imel mladi trener zaveznika menda zgolj v Hasanu Salihamidžiću, posloviti pa se je moral predvsem po pritiskih Oliverja Kahna in nekdanjega predsednika upravi Karla Heinza Rummeniggeja.

“Ta osvojeni naslov prvakov pripada tudi Julianu Nagelsmannu, z eno roko se praktično dotika pokala. Tudi on je odigral zelo pomembno vlogo in želim si, da se zaveda, da ga močno cenimo in spoštujemo. Zame je bila to najtežja odločitev doslej, ko smo se morali odpovedati Julianu. Gre za čudovitega človega in tudi on je vabljen na veliko proslavo naslova nemških prvakov,” je zapisal Salihamidžić.