Tudi najboljši igralec vseh časov gre na pomoč: Ukrajinski predsednik je dobil novega svetovalca, Andriy Shevchenko je sprejel delo

Andriy Shevchenko je postal novi svetovalec ukrajinskega predsednika Volodymyra Zelenskyja.

Uredništvo
27. september 2023

(Foto: Uradni FB/TW/IG profil igralca)

Predsednik Ukrajine Volodymyr Zelensky je imenoval novega svetovalca. Pri obvladovanju države v hudi krizi, ki je nastala zaradi ruske agresije, mu bo pomagal tudi najboljši ukrajinski nogometaš vseh časov. 

Andriy Shevchenko, ki je vse od izbruha vojne v Ukrajini opozarjal na tragedije, ki se dogajajo v njegovi domovini, bo očitno predsedniku pomagal s svojimi nasveti in predvsem vplivom. 

Zaenkrat uradnege razlage tega, kakšna bo dejansko vloga slovitega nekdanjega nogometaša, ki je v karieri osvojil ligo prvakov in tudi prestižno Zlato žogo, še ni. 

Shevchenko sicer dela in živi v tujini, udeležuje se tudi humanitarnih projektov, nenazadnje je bil nedavno v Ljubljani. Sodeloval je na dobrodelni tekmi, ki jo je predsednika UEFA Aleksander Čeferin organiziral ob pomoči nogometnih zvezdnikov, izkupiček pa je bil namenjen žrtvam hudi poplav, ki so prizadele Slovenijo.