Turki so mislili, da lahko postanejo evropski prvaki! Selektor Montella po izpadu posluša kritike in se boji za svojo službo

Turčija je igrala četrtfinale evropskega prvenstva in si pripravila več kot dovolj priložnosti, da bi si sinoči lahko zagotovila vsaj podaljške. Zakaj potem javnost ni zadovoljna?

Uredništvo
7. julij 2024

Vincenzo Montella (Foto: Getty Images)

Turška reprezentanca je trenutno v zelo zanimivi fazi. Sinoči se je poslovila od Eura 2024 v četrtfinalu, kar sploh ni slab dosežek. Velik del turške javnosti pa očitno meni, da bi morala ta ekipa igrati vsaj v polfinalu, kar se zdi precej nerealno pričakovanje. Vsaj letos. Turčija ima sicer izredno nadarjeno generacijo mladih talentov, niso pa še zacveteli. 

Arda Güler (Real Madrid), Kenan Yildiz (Juventus), Semih Kılıçsoy (Bešiktaš), Ahmetcan Kaplan (Ajax) in Bertuğ Yıldırım (Rennais) so zelo nadarjeni mladeniči, toda noben od njih ni star več kot 21 let in njihov čas bo prišel na naslednjih turnirjih.

Velik del turške javnosti pa danes jezo stresa po selektorju Vincenzu Montelli in zahteva, da reprezentanco vodi nekdo drug. Takšen, ki bo prej posegal po menjavah in v ospredje potiskal omenjene mlade talente. To mnenje delijo tudi določeni turški novinarji. Kljub temu, da je reprezentanca Turčije nazadnje v četrtfinalu turnirja igrala v letu 2008.

"Gospod Montella, ti si nas povsem uničil! Več kot 30 minut smo krvavo potrebovali menjave. Smo res morali že zaostajati z 2:1, preden si opravil prvo? Dovolj imamo prepotentnih selektorjev kot si ti. Uničil si našo zlato generacijo," je zapisala Elis Buse Arac.

Priljubljena novinarka je dodala še to, da je Turčija ena od petih najboljših reprezentanc na svetu. Ni kaj, Turki imajo visoka pričakovanja.