Turki so odstavili selektorja, prvič doslej bo izbrano vrsto vodil Italijan

Turška nogometna zveza je zaradi slabih rezultatov po dveh letih odstavila selektorja Stefana Kuntza.

Uredništvo
21. september 2023

Stefan Kuntz (Foto: /)

V zadnjem tednu dni so selektorja zamenjali pri kar dveh velikih evropskih reprezentancah. Poljska nogometna zveza je odstavila Portugalca Fernanda Santosa in na mesto selektorja imenovala domačega stratega Michala Probierza, po zamenjavi pa so posegli tudi v Turčiji, kjer je brez službe ostal nemški strateg Stefan Kuntz, ki je Turke v zadnjih dveh letih skupno vodil na 20 tekmah.

Turčija se pod njegovim vodstvom ni uspela uvrstiti na SP v Katarju, službo pa je izgubil po porazu na prijateljski tekmi proti Japonski. Zanimivo – zaradi poraza na prijateljski tekmi proti Japonski je brez službe ostal tudi nemški selektor Hansi Flick.

Turški mediji so v zadnjem tednu dni napovedovali, da bo Kuntza na klopi izbrane vrste nasledil njegov rojak Joachim Low, v zadnjih dneh pa je očitno prišlo do preobrata, in sicer naj bi bil zdaj prvi favorit 49-letni Italijan Vincenzo Montella, ki še nikoli  doslej ni opravljal vloge selektorja.

Montella je trenutno brez kluba, Turkom pa je padel v oči po uspešni sezoni na klopi turškega prvoligaša Adane Demirsporja.