Turški milijonar Acun Ilicali je razkril, da kupuje nov klub: 'Srečal sem se z Aleksandrom Čeferinom, ker kupujem klub v Sloveniji'

Obisk turškega poslovneža Acuna Ilicalija v Sloveniji je bil poslovne narave. Zdaj je Ilicali potrdil, da se zanima za nakup kluba v Sloveniji.

Uredništvo
27. marec 2024

(Foto: Instagram)

Pred nekaj tedni smo na Nogomanii poročali o obisku turškega milijonarja, poslovneža in tudi medijske zvezde Acuna Ilicalija. Turek se je v Ljubljani sestal s predsednikom Evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksandrom Čeferinom, in sicer zaradi namere po investiranju v slovenski nogomet. Takrat uradnih izjav Ilicali ni dajal, ravno tako ne Čeferin, na Nogomanii pa smo poročali, da se Ilicali zanima za nakup ljubljanske Olimpije.

To dejansko drži, toda zaenkrat premikov pri nakupu Olimpije ni. Vodstvo Olimpije, na čelu z Adamom Deliusom, v zadnjem obdobju sicer  ni prisotno v slovenskem medijskem prostoru. Morda se v ozadju kaj dogaja. Če se ne dogaja ne glede Olimpije, pa se morda ta trenutek zaradi kakšnega drugega slovenskega kluba. Acun Ilicali je danes namreč javno priznal, da kupuje klub v Sloveniji. 

"Imam idejo, da bi kupil klub v Sloveniji. Predsednik UEFA Aleksander Čeferin prihaja iz Slovenije in sestala sva se. Imam določene ideje, ki so vezane na nogomet in predstavil sem jih," je turškim medijem priznal Ilicali, ki je sicer lastnik angleškega Hull Cityja.

Med slovenskimi prvoligaši, tistimi, ki bi bili Ilicaliju sploh lahko zanimivi, trenutno sicer novega vlagatelja oziroma lastnika najbolj zavzeto iščejo pri Muri