UEFA je določila sodnika finalne tekme lige prvakov

UEFA je določila sodnika finale tekme lige prvakov med PSG in Bayernom, velika čast pa je pripadla sodniku, ki doslej še nikoli niti približno ni sodil tekme takšnega kalibra.

Uredništvo
21. avgust 2020, 9:02

Daniele Orsato bo sodnik finalne tekme lige prvakov med PSG in Bayernom. (Foto: Getty Images)

UEFA je določila sodnika finalne tekme lige prvakov med Bayernom in Paris Saint Germainom, ki se bo to nedeljo odvila na stadionu Luz v Lizboni. Damirja Skomino, lanskoletnega delivca pravice na finalni tekmi med Liverpoolom in Tottenhamom, bo presenetljivo nasledil 44-letni Italijan  Daniele Orsato, ki do nedeljske tekme ni zbral ravno prav veliko izkušenj s sojenjem na tekmah takšnega formata. Dvakrat je sodil v finalu italijanskega pokala, še nikoli doslej pa ni dobil priložnosti za sojenje tekem lige prvakov od osmine finala naprej.

Orsato bo že sedmi italijanski sodnik, ki bo sodil na finalni tekmi lige prvakov in prvi Italijan po Nicoli Rizzoliju, ki je v sezoni 2012/13 sodil na finalni tekmi med Bayernom in Dortmundom.

Orsatu bosta pri delu pomagala Lorenzo Manganelli in Alessandro Giallattini, četrti sodnik bo Romun Ovidiu Hategan, kontrolor VAR bo Italijan Massimiliano Irrati, njegovi pomočniki pa bodo Italijan Marco Guida ter Španca Roberto Diaz Perez del Palomar in Alejandro Hernandez Hernandez.