UEFA je izbrala najlepše zadetke pretekle sezone, zmagovalec ga je dosegel proti evropskemu prvaku

UEFA je objavila rezultate izbora za najlepše zadetke pretekle sezone. Priznanje za prvo mesto je s 30 odstotki vseh prejetih glasov romalo v roke Mehdija Taremija.

Uredništvo
29. julij 2021, 12:13

Mehdi Taremi je prejemnik nagrade za najlepši zadetek pretekle sezone. (Foto: Getty Images)

Mehdi Taremi je prejemnik nagrade za najlepši zadetek v pretekli sezoni tekmovanj pod okriljem UEFA. Nogometaš Porta je s sijajnimi škarjicami zadel na tekmi lige prvakov proti Juventusu, njegov zadetek pa je v spletnem izboru prejel 30 odstotkov vseh glasov.

Na drugem mestu se je znašel Lorenzo Insigne, ki je na preteklem Euru na tekmi Italije proti Belgiji zabil izvrsten zadetek v zgornji vratarjev kot z roba kazenskega prostora. Tretji najlepši zadetek pretekle sezone po izboru navijačev pa pripada Kemarju Roofeju. Nogometaš škotskega Rangersa je na tekmi lige Evropa opazil, da je vratar belgijskega Standard Liega stal daleč od svojih vrat in zabil sijajen gol točno s polovice igrišča.V izboru za najlepši zadetek pretekle sezone so kandidirali samo zadetki s tekem pod okriljem UEFE, upoštevalo se je obdobje sezone med oktobrom 2020 in julijem 2021. Skupno je na uradni spletni strani UEFA glasovalo več kot 600.000 nogometnih navdušencev. Glasovalci so lahko izbirali med desetimi zadetki, ki jih je pred tem izbral strokovni komite.

Za leto 2020 se najlepšega zadetka ni izbiralo, v letih pred tem pa je to priznanje romalo v roke precej znanih obrazov. Od leta 2015 dalje je nagrado za najlepši zadetek sezone kar trikrat prejel Lionel Messi, enkrat Cristiano Ronaldo in enkrat tudi Mario Mandžukić.