UEFA potrdila: Na Euru s tremi igralci več

Izvršni komite UEFA je v luči pandemije sprejel sklep, da bo lahko vsaka reprezentanca na evropsko prvenstvo odpotovala s 26 igralci.

Uredništvo
4. maj 2021, 12:10

Na evropskem prvenstvu bo imela vsaka reprezentanca na voljo kar 26 igralcev. (Foto: UEFA)

Izvršni komite UEFA je potrdil nekaj sprememb in izrednih pravil, ki so nastale v luči trenutne situacije s pandemijo koronavirusa. Poglavitna sprememba je ta, da bodo lahko vse sodelujoče reprezentance na evropskem prvenstvu nastopile s kar 26 igralci, kar je tri več kot doslej. UEFA se je za širitev kadrov odločila zaradi tveganj, da bi ekipe zaradi pozitivnih primerov v času prvenstva izgubljale igralce, kljub temu pa bo še vedno na vsakem kadru za tekmo lahko prijavljenih največ 23 igralcev.

V kolikor bi nastala situacija, da bi ekipe v primeru 'fizične nezmožnosti' ostale brez vratarjev, bodo lahko pred vsako tekmo dodatno vpoklicale novega vratarja.

Selektorji morajo svoje sezname poslati najkasneje do 1. junija, trenutna pravila pa dovoljujejo, da v primeru "resne poškodbe oziroma bolezni" igralce naknadno zamenjajo do prve tekme na prvenstvu.

UEFA je sporočila, da bodo igralci, ki bi bili pozitivni na COVID-19 oziroma ki bi bili v tesnih stikih s pozitivno osebo (in posledično v samoizolaciji - op.a) obravnavani kot primer "resne bolezni", kar pomeni, da jih bodo lahko selektorji ob potrditvi UEFA zamenjali do prve tekme na prvenstvu.

UEFA je še dodala, da igralec, ki bi zaradi katerega od zgoraj omenjenih razlogov izpadel s seznama, ne more biti več naknadno vključen nanj.

 
adplus-dvertising